Povijest škole

Godine 1949. u Drnišu je osnovana Niža muzička škola koja 1967. godine dobiva ime Osnovna muzička škola „Milić – Štrkalj Zlatana“ po prvoj ravnateljici i nastavnici klavira.

Smještena je u prostore Gradske kavane gdje je ostala sve do 1991. godine.

U Domovinskom ratu zgrada je zapaljena zajedno s cjelokupnom dokumentacijom i inventarom.

Od 1990. godine škola nosi naziv Osnovna glazbena škola ''Krsto Odak'' Drniš. Školske godine 1999./2000. otvoreno je i područno odjeljenje u Kninu u sklopu zgrade stare gimnazije.

Za vrijeme okupacije drniškog kraja škola je djelovala u hotelima u kojima su boravili drniški prognanici, a od 1995. nastavlja s radom u privatnoj kući Skelin sve do 2002. godine kada napušta podstanarstvo i prelazi u  novoizgrađeni objekt.

U ovoj glazbenoj školi polaznici se mogu odlučiti za sviranje klavira, gitare, harmonike, klarineta, saksofona, flaute i violine. Od trećeg razreda obavezno je sudjelovanje u nekom obliku skupnog muziciranja pa u školi djeluje  pjevački zbor i orkestar, kao i komorni sastavi poput dua, tria, kvarteta...

Kako bismo omogućili djeci učenje glazbe u ranijoj dobi, od školske godine 2015./2016. uveden je i program početničkog solfeggia za predškolski uzrast i učenike prvog razreda osnovne škole.

Osnovna glazbena škola Krsto Odak Drniš